PRESSUPOSTS PARTICIPATIU JUVENIL 2022 - CATEGORIA 2, 18 A 29 ANYS-
#PressupostJuvenilSHV22(Enllaç extern) Participa i decidim activitats juvenils pel 2022, 18 a 29 anys
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
Construïm una societat més oberta, transparent i col·laborativa.
Uneix-te, participa i decideix.
#PressupostJuvenilSHV22(Enllaç extern) Participa i decidim activitats juvenils pel 2022, 18 a 29 anys
El pressupost participatiu juvenil de Sant Hipòlit de Voltregà té com a objectiu permetre la participació dels i les joves en la gestió del pressupost municipal i recursos públics, ja que podeu proposar, debatre i decidir sobre el destí de la partida establerta mitjançant un sistema reglat de participació.
En la CATEGORIA 2, podeu participar els/les joves de 18 a 29 anys i per tant podreu decidir a quines activitats juvenils destinar 1.500 € IVA inclòs, del pressupost municipal.
Les propostes presentades han de ser propostes d’activitats per a joves, no projectes d’inversió. I han de ser concretes, valorables econòmicament i han de generar un impacte positiu al municipi i a les persones joves participants.
Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.
Canviar la configuració de les galetesFem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
En aquesta fase es durà a terme la recollida de propostes.
Com es presneten les propostes?
Digitalment a través de la plataforma participa311-santhipolitdevoltrega.diba.cat
Presencialment presentant la butlleta a les urnes habilitates a l'Institut del Voltreganès i a l'escola la Gleva
Qui pot presentar propsotes?
Els i les joves de 18 a 29 anys de Sant Hipòlit de Voltregà i aquells/es persones joves no empadronades al municipi, però que hi desenvolupen algun tipus d'activitat (residencial, associativa, etc.).
Com han de ser les propostes?
Els i les joves que vulgeu participar en aquests pressupostos, heu de presentar una proposta d'activitat, que ha de incidir en almenys dos dels seguënts àmbits:
Oci i lleure: Activitats per a joves en el temps lliure. Aquestes propostes d’oci podran ser: lúdiques, esportives, festives, sortides, etc. Hauran de promoure aspectes com: la promoció d’habilitats, la vinculació social i la reducció de riscos.
Educació, treball, emancipació: Activitats que fomentin la millora de les oportunitats d’accés a l’educació i el treball. Activitats que fomentin la emancipació i l’autonomia de les persones joves.
Salut i benestar: Activitats que fomentin la promoció d’hàbits i conductes saludables entre les persones joves, activitats que treballin per la prevenció, activitats que vetllin per la salut mental i benestar emocional de la joventut. I activitats que promoguin l’accés a les activitats esportives per a les persones joves.
Promoció de la cultura: activitats que impulsin l’accés i el consum de la cultura de les persones joves, activitats que promocionin la creació i la producció cultural de les persones joves i activitats culturals com a eina d’inclusió i vincle comunitari.
Cooperació, solidaritat, sostenibilitat i igualtat: Activitats que fomentin una imatge social positiva de les persones joves. Activitats que promoguin la sensibilitat amb la perspectiva interseccional, activitats solidaries i /o de sensibilització amb el canvi climàtic.
Per altra banda, heu de tenir en compte que les activitats:
Han de ser propostes d’activitats per a joves, no projectes d’inversió.
Han de ser el més concretes possibles i han de ser valorables econòmicament.
Han de generar un impacte positiu al municipi i a les persones joves participants.
Han de ser legals, viables tècnicament, econòmicament, i respectuoses amb els drets humans i el medi ambient.
Per tal de presentar la proposta d'activitat haureu de:
Marcar en quins dos àmbits incideix (oci / salut / treball i educació / cultura / cooperació, igualtat i solidaritat)
Definir l'objectiu de l'actvitat
Fer una breu descripció
Fer una petita aproximació de costos
Es crearà una comissió de gestió formada per la Regidora de Joventut, la Tècnica de Joventut i la dinamitzadora juvenil que estudiarà totes les propostes presentades i emetrà una valoració sobre cadascuna d’elles. La valoració es publicarà a través de la mateixa plataforma “Participa311 Sant Hipòlit de Voltregà”, els mitjans de contacte senyalats en la proposta i es remetrà als responsables de cada una de les propostes.
Les propostes validades i que passin al procés de votació, es defensaran mitjançant uns vídeos a la xarxa social d’instagram @joventutshv. Caldrà que les persones que varen presentar les propostes facin arribar al correu ganxoshv@gmail.com un vídeo (format .mp4) d’un màxim de 60 segons de durada, on cada jove haurà de:
Presentar-se nom, cognoms i edat
Descriure el projecte de forma clara i detallada: què es proposa, quan es proposa, on es realitzarà l’activitat i el pressupost real necessari per dur-lo a terme
Motivació i defensa de la proposta: per què el creu interessant, animant la resta de joves perquè votin la seva proposta a través de la plataforma o presencialment els dies estipulats
La votació es podrà fer de forma telemàtica a través de la plataforma “Participa311 Sant Hipòlit de Voltregà”, previ registre. També es podran realitzar votacions de manera presencial a l’Institut del Voltreganès i a l’Escola la Gleva en els dies estipulats.
Només comptarà un vot per persona, en cas de duplicitat es donarà per vàlid el vot emès presencialment.
Qui podrà votar?
Les persones de 18 a 29 anys, empadronades al municipi de Sant Hipòlit de Voltregà, o que hi desenvolupen algun tipus d'activitat (residencial, associativa, etc.).
I després?
Finalitzada la votació i fet el recompte es faran públics els resultats, es comunicaran a través de la plataforma participa311-santhipolitdevoltrega.diba.cat i a través dels mitjans de comunicació municipal. Un cop sabudes les propostes guanyadores, es desenvoluparà una trobada amb tots els i les responsables (La persona o grup de persones que va presentar la proposta, és la responsable de l’activitat).
La persona responsable, un cop presentada la proposta es compromet a liderar la proposta i executar-la, juntament amb la col·laboració i suport de la regidoria de joventut. Les propostes escollides s’executaran per ordre de votació fins que s’esgoti la quantitat econòmica fixada en la convocatòria.
Finalitzada la votació i fet el recompte es faran públics els resultats, es comunicaran a través de la plataforma participa311-santhipolitdevoltrega.diba.cat i a través dels mitjans de comunicació municipal. Un cop sabudes les propostes guanyadores, es desenvoluparà l'execució de les propostes.
Compartir